SuomiEnglantiVenäjä
 

Tekemistä lähialueella

Pikkukili

Pikkukilin eläinpuisto Lieksassa Kelvän kylässä on mainio koko perheen päiväretkikohde ympäri vuoden. Pikkukilistä löytyy 250 eläintä 11 hehtaarin kokoiselta alueelta. Alueella on myös näköalatorni, kioski, sekä grillikotapaikkoja, joissa voi syödä vaikka omia eväitä. Matkaa Pikkukiliin Purnuniemestä kertyy 66 km ja ajomatkaa 1 tunti. Talvella ajomatkaa voi lyhentää myös Pielisen jäätietä pitkin.

http://www.pikkukili.net/

Valamon luostari

Valamon luostari Heinävedellä on näkemisen ja kokemisen arvoinen kohde. Valamon luostarissa voit käydä ikoninäyttelyissä, tehdä ostoksia Tuohus matkamuistomyymälässä, osallistua ortodoksiseen jumalanpalvelukseen tai vain hiljentyä luostarin hiljaisuudessa. Matkaa Valamon luostariin Purnuniemestä kertyy 114 km.

http://www.valamo.fi/

Paalasmaan saaristo

Paalasmaa Juuassa on Suomen korkein saari. Paalasmaa muodostuu kolmesta saaresta, jotka ovat Pääsaari, Toinensaari ja Kolmassaari. Kaikki saaret ovat asuttuja, ja niitä yhdistävät sillat. Ensimmäiseen saareen mennään lossilla, mikä on jo itsessään elämys. Paalasmaalla on myös kolme huippua, jotka kohoavat yli 200 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Korkein huippu on Lamminvaara, joka on 225,2 metriä merenpinnasta. Alueella on näköalatorni, josta avautuu komeat maisemat Kolille, sekä leirintäalue, jossa toimii kesäkioski. Matkaa Purnuniemestä Paalasmaalle kertyy noin 28 km.

Kuorinka uima- ja piknikpaikka

Kuorninka järvi Liperissä 9-tien varressa on suosittu uima- ja piknikpaikka. Kuoringalle tullaan oleilemaan, ottamaan aurinkoa, uimaan ja sukeltelemaan. Kuorinka on kirkasvetinen järvi, sen keskimääräinen näkösyvyys on 9 metriä. Järven keskisyvyys on 10 metriä (suurin syvyys 32 metriä). Kuoringan pinta-ala on noin 1300 hehtaaria ja se on myös Natura-kohde. Alueella toimii myös kesäkioski. Kuoringalle on helppo tulla Joensuusta joko autolla, polkupyörällä tai rullaluistimilla. Matkaa kertyy noin 18 km.