SuomiEnglantiVenäjä
 

Koli yhdistää parhaat!

Koli tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia kuten vaellusretkiä, maastopyöräilyä ja suunnistusta. Kolin kansallispuistossa on useita erilaisia reittivaihtoehtoja. Merkittyjä polkuja on noin 80 km, joiden pituus vaihtelee 1,5-61 kilometrin välillä. Osa reiteistä on todella vaativia ja osa helppokulkuisia. Vaellusreiteistä pisin ja suosituin on 60 km pitkä Herajärven kierros. Vaellusreitteihin voit tutustua täältä.

Koli on ainutlaatuinen kokonaisuus Suomen matkailukesässä ja voit kokea sen monella tavalla: voit kiertää melomalla tai soutamalla esim. Pielisen saaria Kolin edustalla. Tämän voit tehdä esim. romanttisesti kuun loistaessa taivaalla.

Valokuvauksellisesti Koli on yksi maisemallisesti eniten kuvatuinta aluetta Suomessa. Kuvat Kolilta eri vuodenaikoina ja erilaisissa valaistusolosuhteissa on elämyksellinen seikkailu. Tämän vuoksi monet palaavat Kolille yhä uudestaan. Koli on kaikkea: kevättä, aurinkoa, pakkasta ja tykkylunta, syksyä ja ruska-aikaa, kesää ja sinisiä hetkiä sekä talvea valkoisine hankineen.

Pielinen tarjoaa mahtavat kala-apajat ympäri vuoden. Voit saada järvestä taimenia, haukia tai ahvenia. Sienestämällä ja marjastamalla voi hyödyntää lähimetsien antimia ja kokkailla paikallisia herkkuja.

Kolin alueelta löytyy myös haastavat mahdollisuudet maastopyöräilyyn monipuolisissa metsämaastoissa.

Kolin alueella on erilaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Syksyisin voit osallistua esim. Vaarojen maratoniin, joka on vuosittain järjestettävä urheilutapahtuma Kolin alueella. Kolin Ruska Blues on yksi monista suosituimmista Kolin kulttuuritapahtumista.


 

 

 

Kesän aktiviteetit

Vaellus tai pyöräily

Maisemahissilla korkeuksiin

Kalastus Pielisellä

Ratsastus

Petojen katselu

Melonta

Kolin satama

Mönkijäsafarit

Luolaseikkailu